Här kommer en presentation av oss som sitter i Járnhestursstyrelse.

Ordförande

​​​​​​​Jag heter Johanna Bergeå, jag bor i Säter med tre islandshästar, en shettis, två hundar och en katt! Jag är utbildad tränare inom idrott och hälsovetenskap. Uppväxt vid sidan om hästarna där min mamma och syster fött upp islandshästar under namnet Bergeå Gård. Jag själv spelade fotboll och tränade/tävlade hund.
För sju år sedan klev Ósk från Hästabet in i mitt liv och sedan dess är jag fast med denna vackra, modiga, pigga och glada hästras Jag har sedan dess tillsammans med min syster fött upp fyra hästar och njuter nu av att få rida och umgås med en av dem! Jag älskar resan med dessa djur och ser fram emot ännu mera häst genom att få vara en del av denna härliga förening!

Sekreterare / Facebook / Hemsida admin

Hej. Emma Jonsson heter jag och är ledamot i styrelsen sen några år tillbaka. Det är verkligen fantastiskt roligt att få vara en del av den här klubben och att få vara en del i att utveckla och förbättra Jarnhestur!
Lite kort om mig
Jag bor i Karlbo i Avesta tillsammans med mina tre katter. Jag utbildar mig just nu på heltid till polis.
Intresset för hästar har alltid funnits där men det var först när jag började rida islandshäst som jag kände att jag hittat rätt!
En häst vid namn Idunn!
Det fantastiska med Idunn är att långt innan jag kände hennes uppfödare Linn Westerdahl så blev jag charmad av ett litet föl som sprang fram och tillbaka i hagen och jagade bilarna som åkte förbi på vägen.
Så jag var bara tvungen att stanna och ta en bild på henne.
Inte visste jag att det där lilla fölet skulle bli min alldeles egna trogna, envisa, sura och mest fantastiska lilla häst som jag delat många fram och motgångar med

Suppleant

Hej. Jag heter Samarpan Lindqvist.
 Mitt islandshästliv har passerat i flera olika faser. Som så många andra red jag som barn och var i "storhästvärlden" av och till. Dörren till islandshästarna öppnades då jag fick en underbar 40-årspresent ( för 20 år sedan ;)), nämligen en turridning hos Asphults islandshästar i Sörmland. Ja, och sedan var man fast. Flera fina hästar har jag haft gåvan att få lära känna och låta mig utbildas av. Och vilket tålamod de haft med mig!
Älskar samvaron med hästarna och det bästa jag vet är att verkligen förstå hur en god kommunikation uppstår mellan oss. Melodia är den hästen jag för närvarande har i mitt liv och henne har jag följt sedan föltiden. Hon har gett mig äran och förtroendet att få rida in henne själv och nu går vi in i vuxenfasen tillsammans (6 år i sommar).
Under sörmlandstiden var jag aktiv i Eidfaxis styrelse och hade hand om klubbtidningen Eifaxibladet ( i papperstidningarnas tidsålder). Nämner detta med anledning av min passion för att skriva. Så känn er välkomna om det finns något ni vill läsa om, någon som vill bli intervjuad, ja vad som helst som Jarnhestur kan glädjas av.
Ser fram emot vad som kommer vad som kommer växa fram i vår samverkan och samvaro med varandra och våra älskade hästar!

Suppleant

Hejsan!
Jag heter Malin Larsson
Vi hade flera hästar under min uppväxt, men av olika anledningar vart det ett längre hästuppehåll, tills jag följde med min kusin som då vunnit en turridning. Å ja, som ni förstår vart jag ju förtjust i just islandshästen, och det dröjde inte lång tid tills jag hade min Haukur, först på foder, för att senare köpa honom!
Jag är även en av flera som ingår i fritidssektionen, som just nu funderar på roliga , covid19 anpassade aktiviteter!
Har du idéer eller vill hjälpa till i sektionen tveka inte att höra av dig!!

Viceordförande

Åsa Eriksson heter jag.
Jag bor i Karbenning utanför Norberg med sambo och två barn. Har varit galen i hästar så länge jag kan minnas men det var först när mina barn började rida lektioner på islandshäst som jag insåg storheten i denna fantastiska ras.
Jag köpte min första häst Eldlilja från Gnistan sommaren 2019 och alldeles nyss blev jag ägare till ljuvliga Astrid från Knäppmora, 8 månader ung.
Eftersom jag fortfarande är ganska grön i islandshästvärlden har jag ett stort sug efter mer kunskap, både teoretisk och praktisk. Min förhoppning är att vi tillsammans i klubben kan arrangera fler kurser och utbildningar för alla som vill lära sig mer om ridning, hästhållning och annat som vi är nyfikna på.

Ledamot

Hej. Jag heter Linn Westerdahl och bor tillsammans med min familj och hästar här i Norberg. Arbetar som MAS här i kommunen och trivs verkligen i denna lilla by.
I grund och botten kommer jag från storhästvärlden och har roat mig med hoppning. Min första kontakt med Islandshästen var när jag av en slump fick följa med en vän på en tur med hennes häst. Från och med denna dagen var jag såld på rasen. Det dröjde inte länge förrän jag skaffade mina egna islandshästar och nu har jag samlat på mig fem stycken i olika åldrar. Jag tävlar och tränar hästarna aktivt men tycker det är lika fantastiskt att rida ut i vår fina natur.
Jag är med i bansektionen och stöttar även våra ungdomar i deras sektion gällande frågor, funderingar och önskemål.
Nu hoppas jag att år 2021 blir ett ljusare år. Längtar efter våra aktiviteter, tävlingar och andra sociala sammanhang som jarnhetur anordnar.

Ledamot / Facebook/
Hemsida Admin

Hej. Jag heter Camilla Laursen och kommer från Skåne men har bott i Norberg i 10 år. Bor tillsammans med mina katter och fiskar i centrala Norberg. Lyckades hitta Norberg tack vare min dåvarande men fastnade här när det tog slut. ^^
Jag kommer från början från storhästvärlden och hoppning innan jag trillade in på islandshästar.
En polare till mig som jobbar på ICA hade pratat en del med en kund där om just hästar och frågade om dom behövde hjälp i deras stall, vilket dom gjorde, och på det sättet så hittade jag islandshästarna och sen dess har jag varit fast.
Har haft några islandshästar på foder och har lärt mig så himla mycket. Lär mig fortfarande dagligen. Islandshästarna är verkligen helt underbara. Ingen är den andre lik.
Äger nu min egna islandshäst Alsviður som jag förhoppningsvis får många år med.
Utöver att sitta i styrelsen så är jag även aktiv i tävlingssektionen och även ansvarig för fritidssektionen. Jag fixar även saker på hemsidan och är admin här på vår facebooksida.

Suppleant

Hej, Irene Andersson.
Jag började på ridskola som 6åring och har allt sedan dess fascinerats av hästar. Red periodvis på ridskola fram tills jag var 19 år, då jag ramlade av och slog mej illa.
Efter det blev det några turridningar på islandshäst, denna underbara ras
I samband med att dottern började på islandshäst ridskola 2014 tog jag åter upp ridningen och började i en grupp jag med.
Bästa jag gjort, för där träffade jag min Flögge, den unga skäcken med dom vingliga benen. Var kärlek vid första ögonkastet!
2017 blev han min och vi har våra upp och nedgångar, envis men gudasnäll.
2019 köpte jag min andra häst, Thor, min lilla svarta. Han föddes den varmaste dagen 2016 och jag har haft möjligheten att följa honom från födseln. När han sedan blev till salu, var det ingen tvekan, vi hade redan ett band.
Jag är väl exakt vad man kan kalla en fritidsryttare, inga tävlingsambitioner utan älskar att bara vara med mina hästar i skog och mark, utvecklas tillsammans och ha roligt.
Jag är en av dom som sitter i fritidssektionen och har 100 idéer på roliga (och lite tokiga) aktiviteter.

Kassör

​​​​​​​Hej, jag heter Lotta Michols och är kassör i föreningen sedan snart ett år. Jag bor i Avesta och jobbar med siffror på en kommunal förvaltning så det kändes hemvant att överta den rollen då jag fick frågan.
Jag har alltid så länge jag kan minnas intresserat mig för hästar men började rida först för 14 år sedan. Det började med ett presentkort på turridning hos Segerbäcks islandshästar som jag fick av mina kollegor, och efter det fortsatte jag med ridlektioner. Efter tre år så blev jag äntligen med islandshäst, en äldre läromästare som helt tog mitt hjärta och det var stor sorg när han lämnade jordelivet efter fyra år. Efter några månader kom så Flipi in i mitt liv och vi hängde ihop i fem år, sen sålde jag honom till Nötbackens TerapiDjurgård där han numer jobbar som terapihäst.
Nu är jag ägare till Álfdis, ett snart sexårigt sto som jag hoppas kunna tävla med så småningom. Att ha unghäst är helt nytt för mig och det är en spännande utmaning.
Hoppas nu på ett år med möjligheter för våra sektioner att få använda alla idéer som kommer fram på våra styrelsemöten. Vi är en liten förening men det finns ett stort driv som verkligen behövs för att sjösätta och genomdriva alla olika projekt. Så håll i och håll ut det kommer att hända många spännande aktiviteter framöver.

Ledamot

Hej Gunilla Jacobson heter jag, jag är ledamot i klubben sedan flera år tillbaka, började faktiskt som valberedare, många känner säkert igen mig sen tidigare i klubben. Bor i en liten by som heter Östanfors utanför Avesta, vägen mot Gävle.
Där bor jag tillsammans med Johnny och två stövare och alla hästarna, har vuxna barn och barnbarn. Jobbar åt Omställningsfonden som Rådgivare och har hela Dalarna som mitt arbetsområde, så jag åker mycket bil i normala tider.
Lite historia: Början av 1994 så upptäckte jag denna härliga hästras, tack var Eva och Gardar i Knutshyttan, före det så växte jag upp i Småland, Mariannelund och red då på ridskola periodvis och hade hand om en häst som hette Kiton, blandning av Nordsvensk och Ardenner, rätt så stor som jag älskade.
Men tillbaka till 1994, då jag träffade min första islandshäst Ör fra Littla Bergi, som då var 9 år.
Ör är idag 35 år och fortfarande pigg och oförskämt frisk, se badbilden, men är pensionär förstås idag.
Embla som också är med på bild känner ni nog igen, kom som livmoderimport, hon är idag 22 år och min f.d tävlingshäst, idag en mera allroundhäst, inkörd, och både hon och Ör är perfekta för barnbarnen när dom vill pyssla och rida. Har två killar efter Embla, Vaengur fux och Lokkur skäck, som jag nu tränar och kanske att vi ses framöver på någon kurs eller träning eller till och med någon tävling.
Som om det inte räckte med hästar nu så har jag precis köpt ett litet svart sto, som snart är 1 år, hon heter Blida och hon går kvar i sin flock hos Bragi och Nils. Egentligen borde hon heta Framtid eftersom jag tänker henne som en slags framtid framöver med inridning, ev avel och kanske mera hästar .
Jag tycker föreningslivet inom Jarnhestur är jätteroligt, vi har kört igång många roliga aktiviteter under senaste åren, klubbkvällar, kurser och en hel del tävlingar.
Jag och min hästkompanjon Emma Jonsson har nu satt tänderna i Bansektion och vårt mål är att vår fina anläggning ska bli ännu bättre och nästan all vår energi är fokuserad där numera.