Járnhestur Banan


​​​Information angående banan!
Banavgift kommer att höjas för stödmedlemmar.
Men Huvudmedlemmar är det fortfarande gratis för.
Dvs Seniorer, juniorer, familjemedlem och gratis familjemedlem med huvudmedlemskap i Járnhestur.
Stödmedlemmar får använda banan för 400 kr/ år (Totalt 450 kr/år) eller 100 kr / gång + stödmedlemsavgift.
Vid arrangerade kurser kostar det 500 kr / tillfälle, Kursarrangören är ansvarig. Plus avgiften för banan för stödmedlemmar (betalas in av stödmedlemmen) 
Alla som ska vara med på kurser som arrangeras på banan måste vara medlem/ stödmedlem i Jarnhestur. Detta ser kursarrangören till att meddela de som medverkar på kursen. Man kan då välja att betala 50 kr i stödmedlemsavgift och 100 kr/gång eller 400 kr/ år. 
Detta för att banan är till för klubbens medlemmar. Och för att klubbens försäkringar ska gälla om det skulle hända något under arrangerad kurs. 
vi kommer att ladda upp ett dokument som ni som arrangörer kan skriva ut och lämna in eller fylla i digitalt och skicka in till samma mail som ni skickar bokning av banan till. 

Vi kommer att lägga upp en blankett som fylls i av arrangör om vilka som deltagit i kursen, även viktigt att andra som arrangerar aktiviteter fyller i och lämnar in för att vi ska kunna söka LOK stöd 

Detta beslut togs på årsmötet efter ett inlämnat förslag från styrelsen. 

Vi kommer att använda avgiften för att kunna utveckla banan med ombygnationer samt i framtiden en efterlängtad passbana! 
​​​​​​​


Banan är bokad privat föjande datum:
4/8 Heldag 
8/9 Heldag
Detta betyder att någon betalat för att få använda banan, ber övriga att vänligen respektera detta.

Bokning av banan sker via bokabanan@gmail.com

Medlemmar kan boka banan de datum/tider som klubben ej anordnar någon aktivitet på den. 
​​​​​​​
"Bokad bana" innebär inte ensamrätt till banan, alla kan disponera banan när det passar var och en! 
Förutom när det är en inbokad kurs och arrangören har bokat och betalat 500 kr för att använda banan. Då har kursdeltagarna och arrangören ensamrätt till hela banan och banområdet. 
All ridning på Járnhestur's anläggning sker på egen risk. 
​​​​​​​
De försäkrningar som finns genom SIF gäller endast när det är arrangerade av SIF, Distriktsförbund eller av Föreningar. 

Viktiga saker att tänka på för dig som medlem/icke medlem, som nyttjar banan:

Alla som rider på banan och/eller i paddocken ska sladda banan/paddocken omgående efter ridning! Rider du dit och tränar får du åka upp senare och sladda  efter dig!
Sladda banan med den lilla järnsladden (inte den stora tunga) som finns innanför ovalbanan. Den ska användas till både ovalbanan och paddocken!
Om man vill så kan klubben ordna med sladdning efteråt, då tillkommer en avgift på 500 kr då det tar ca 1-2 timmar för våran sladdningsmästare att fixa både banan och paddocken. 

Naturligtvis lämnar du även banområdet i det skick som du själv vill möta den. Städning och mockning av banan är obligatorisk efter att du varit där och tränat. Grepar finns att låna vid banan.
Då det har slarvats med mockning och undanplockning av skräp vid flertal tillfällen kommer en avgift att tas ut om det är omockat/skräpigt på banans område, denna avgift ligger på 500 kr.

OBS! Alla avgifter betalas in på klubbens bankgiro, och pengarna kommer att gå oavkortat till uppbygnaden av banan och vår efterlängtade passbana. 

 
Om du vill till banan och träna finns nycklar att låna hos följande personer:
  • Eva Pettersson, Karsbo Gård: 070-540 27 82 , (www.karsbogard.dinstudio.se).
  • Maria Koivisto Eriksson, AndersJansgården: 070-251 18 00 , (www.andersjansgarden.se).